Inför 2013 sammanfattar jag 2012

”Varje möte med en annan människa, har något att lära mig”

Tänk om jag hade varit klokheten bakom den meningen, men det är jag inte. Vem som sa den ursprungligen vet jag inte heller. Men det är sant. För mig. Här och nu.

Under 2012 har jag träffat många människor. Vissa möten präglar mer än andra, i alla fall tror jag det. Då. Sen visar det sig att den där snabba handskakningen och presentationen vid det tillfället, spred ringar på vattnet och började senare visa sig mer betydelsefullt än jag någonsin kunnat drömma om. Likväl kan de jag älskar, såra mig in i hjärtats mitt. Aj vad ont det gör! Det gäller att vara ta vara på varje möte, varje stund i livet!

Som Linda, har 2012 varit en berg och dalbane-resa. Två av mina väninnor har mist sina unga söner i tragiska olyckor. En annan familj har fått beskedet att deras son är friskförklarad från sin Leukemi. Sånt ger perspektiv.

Jag vill att Du grunnar på dessa 3 frågor innan Du läser vidare: Det tar inte ens tre minuter…

1) Har du ont om tid?

2) Vilka är de viktigaste personerna i ditt liv?

3) Vad vill du ska hända i ditt liv under 2013?

 

Forskare säger att vi har ungefär 65 000 tankar om dagen. 90 % av dessa är samma tankar som vi hade igår. Hur vill Du att Din framtid ser ut? Bara Du kan skapa den!

Börja med att sätta tydliga mål för 2013, men dessförinnan vill jag att du grunnar på frågorna 1 och 2 en gång till utifrån att jag omformulerat dem lite.

1) Gör Du rätt saker? /Gör Du saker rätt?

2) Har Du med Dig på listan över personerna som är viktigast i Ditt liv? Om inte, tänk på det som sägs i planet: ”Om syrgasmask kommer ner, ta först på din innan du hjälper de som sitter bredvid.”

 

Att skrattet (och även falska leenden) har en fantastiskt hälsofrämjande effekt  på den egna kroppen har jag blivit varse om. Forskningar, facereaders osv säger att man, genom att skratta, får bättre matsmältning, ökar immunförsvaret, att blodcirkulationen förbättras och därmed släpper många fysiska spänningar.

Och så vill jag krossa en myt och säga att:

”Det är inte farligt att stressa. Stress är tvärtemot mycket utvecklande.”  

 – Det som däremot är farligt, är bristen på återhämtning!

och du kan själv bjuda dig på mer återhämtning genom att sänka dina ribbor, söka kompensation via hjälpmedel eller andra personer, inte hetsa upp dig för småsaker, söka hjälp och framförallt ta hand om dig själv! Det kan vara allt från att ta den där promenaden och unna dig den där härliga behandlingen.

Nu är du nog mogen för att bestämma ett verkligt mål för 2013.

Bestämmer Du ett mål som Ditt hjärta visar Dig, så kommer vägen att visa sig. Stängs en dörr? Leta efter fönstret som är öppningsbart! Om Du säger ditt mål, så att andra hör, är chansen att Du lyckas nå målet, mycket större. Låt inte dina drömmar bli liggande, Du är värd att lyckas!

Marie Fredriksson fick en form av tumör i hjärnan för några år sedan och läkarna sade att 1 av 20 klarar sig. En fantastisk kvinna, sångerska och inspiratör lever vidare, trots den sorts diagnos. Märkt och stärkt av allt hon genomgått lever hon vidare. Hon står återigen på de stora scenerna, omfamnar sina nära och kära och skänker glädje och hopp. Om det är något av de 500 ord jag hittils skrivit, som känns viktigt. Tack! ta med dig det. Men framförallt, ta med dig orden som Marie Fredriksson sjunger (klicka på Marie Fredriksson).

Hoppas vi möts under 2013, året där Du skapar livet som passar Dig!

KRAMIZAR: Linda

 

 

 

Kontaktuppgifter

Linda Larsson
Telefon: 070 – 623 37 00
E-post: linda@bodyrecover.se

Besöksadress:

Prästgårdsgatan 66 PITEÅ (Gavelingången mot Godishuset)

Facebook

facebookBodyrecover finns på facebook.

Design by