Käken är ryggens största kompensationsled

Det finns många saker som Kraniosakrala terapeuter märkt under åren och som vi därför utbildats i. En av dessa saker är att käken är en stor kompensationsled för ryggen.

Många kunder som söker sig till mig har olika typer av ryggbesvär och har haft det i många års tid. Oftast höjer de ögonbrynen, när jag frågar vilka problem de ha med sina käkar eller när jag varnar för att käkarna troligtvis kommer att beté sig konstigt mellan behandlingarna. Dock är det tur att jag förklarar detta samband eftersom kunder – inte bara en, utan flera kunder, upplevt just detta. Några av dem har bildbevis på att deras tänder blivit rakare igen eller snedare (de som haft tandställning som yngre och därigenom rätat till tanden/ tänderna) . 

Kan det vara möjligt? JO! Kroppen strävar alltid efter att söka sitt original, sitt hälsosammaste tillstånd. Det verkar finnas en anledning till att vi föds med tandanlag som kommer snett osv…

Den som har haft problem med ryggen under flera års tid har ofta en klapprande / klickande / glappande käke eller problem att gapa ordentligt. Klickanden som avtar och helt försvinner när ryggen mår bättre eller bra.

Personer som lider av TMJ har ofta Scolios eller andra större bekymmer i ryggen.

Kontaktuppgifter

Linda Larsson
Telefon: 070 – 623 37 00
E-post: linda@bodyrecover.se

Besöksadress:
NYGATAN 31 B PITEÅ  (Tiburtzi Terapi i källaren)

Facebook

facebookBodyrecover finns på facebook.

Design by